12 adımda Joomla Güvenliği

Yazar: King_Wolf Security Pages Yorum Yap 12 Ekim 2009 Pazartesi
1 - Hosting paketinizi sadece ucuz olduğu için seçmeyin. Unutmayın ki sunucunuz hacklenirse sizin siteniz de hacklenmiş olur elinizde olmadan. Ayrıca Joomla'ya gereken php özelliklerine tam destek vermeyen host satıcılarından uzak durmaya bakın.

2 - Mutlaka ama mutlaka site yedeklerini düzenli olarak alın. Bu linkteki eklentiyi kullanabilirsiniz otomatik yedekler için.

3 - PHP ayarlarınızı Joomla için en uygun hale getirin. (özellikle register globals)

4 - Site için kullandığınız admin parolanızı diğer parolalarınızdan ayrı tutun.

5 - Kullanıcı adı olarak "admin" kullanmayın.

6 - Her eklenti/modül/bileşene güvenmeyin. İhtiyacınız yoksa eğer sadece kalabalık görünsün diye ekstra bir şey yüklemeyin.

7 - Joomla paketi ve 3. parti eklentilerin güncelliğini sürekli kontrol edin. Sizden habersiz kritik bir acık bulunmuş ve yamanmış olabilir.

8 - Sitenizde yapmayı planladığınız değişiklikleri önce yerel sunucunuzda test edin. Geri dönülemez hasarlar yaratma olasılığını ihmal etmeyin.

9 - Eğer siteniz hacklenirse durumu düzelttiğinizi sanıp hemen "ohh. Kurtardık paçayı" demeyin. raw log'ları inceleyin, admin parolası, mysql parolasını değiştirin, sitenize yeni dosya eklenmiş mi kontrol edin.

10 - Eski bir sürüm, güncellenmemiş bileşenler, güvensiz hosting gibi sebeplerden siteniz hacklenirse suçun Joomla'da olduğunu söylemeyin.


11- Admin Panel yolunu .httacess ile şifreleyin.


12 - Admin panel yolunu değiştirin
Yazıyı paylaş:  
StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Yahoo TechnoratiReddit Google Twitter Friend Feed Facebook

Etiketler:
Bu yazıya yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan siz olun!
:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Yorum Gönder

Yorumlarınızı esirgemeyiniz, sizin de bu yazı hakkındaki düşüncelerinizi belirtme hakkınız var.
Lütfen yorumlarken, kişi ve kurum haklarını zedeleyici kelimeler kullanmayınız!

: ) -> :) , : D -> :D , : P -> :P ,
: ( -> :( , ; ) -> ;)

Hakkımda

Fotoğrafım
6 yıldır hack ve security alanında yoğunlaştım.Bir çok şey gördüm geçirdim son günlerime yakında sizleri bilgilendirmek amacıyla açtım bunu
iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması | iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması | iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması | iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması