Virüs ve zararları

Yazar: King_Wolf Security Pages Yorum Yap 14 Temmuz 2009 Salı
Günümüzde kücük ama etkili tabirini kullanabiliceğimiz en iyi şey rat'lar (remote administrator tool)bilgisayarımıza zarar vermek amacıyla kodlanmış olup çıkar doğrultusunda kullanılmaktadır.Karşı tarafa zarar vermek veri akışını kesmek ya da verileri elde etmek için yapılmış olan virüslere dikkat etmeliyiz.
Sizinde bilgisayarınıza gelen virüs sayesinde bilgisayarınıza zarar gelebilir ayrıca özel dosyalarınızı paylaşıma açmış olunur sizde çeşitli önlemler almayı bilmelisiniz.
Günümüzde en moda iki virüs var bir tanesi autron adı verilen usblerimize zarar vermek için sadece zarar vermek güdüsüyle hareket eden kişiler tarafından kodlanmıştır virüsü yediğiniz anda bilgisayarınıza hemen yayılır hdd'nize giremezsiniz birlikte aç komutu gelir dosyalarınıza kolaylıkla ulaşamazsınız.
İkinci virüs zombie ağı için kodlanmış virüstür.Zombieleri çoğaltmak için msn'e özel kodlanmıştır.Msninizde size gelen bunlar benim resimlerim yada aa xxx@hotmail.com sizin resimlerinizin ne işi var burada felan gibisinden ilgi çekici yazılarla sizi tahrik eder ve sizin o otomatik gelen rar dosyasını almanızı sağlar siz alıp açtığınız an sizin msn adresinizdeki kişilere online/oflinee otomatik olarak yollar böylelikle herkese ulaşmanın en kolay yolunu başarıyla elde etmiş olur.
Windows bunu görmezden geldi ama baktı büyük tehtid oluşturuyor önüne geçmek için çaba sarfetmeye başladı.
Evet birgün sizde bir gün virüs yiyebilirsiniz virüs yiyince en kolay yöntem formattır tamamen temizleminizi sağlar.
Başlat/calıştır'a msconfig yazıp calışan programlara gelip tanımadıgınız program varsa işlevini durdurabilirsiniz buda bir yontemdir.
Genellikle virüsler server.exe şeklinde olur ama ismini değiştirmişte olabilir virüsü kullanan kişi onun için calışan programlarımızı bilmemiz bizim için iyi olucaktır.
Bilgisayara önem vermeyen ama milyon dolarlarını bilgisayar yoluyla aktaran şirketlerde biraz bu makaleleri okumayı düşünse siyah şapkalı biriyle karşılaştıgında neler yapıcağını bilebilir

iyi günler
Yazıyı paylaş:  
StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Yahoo TechnoratiReddit Google Twitter Friend Feed Facebook

Etiketler:
Bu yazıya yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan siz olun!
:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Yorum Gönder

Yorumlarınızı esirgemeyiniz, sizin de bu yazı hakkındaki düşüncelerinizi belirtme hakkınız var.
Lütfen yorumlarken, kişi ve kurum haklarını zedeleyici kelimeler kullanmayınız!

: ) -> :) , : D -> :D , : P -> :P ,
: ( -> :( , ; ) -> ;)

Hakkımda

Fotoğrafım
6 yıldır hack ve security alanında yoğunlaştım.Bir çok şey gördüm geçirdim son günlerime yakında sizleri bilgilendirmek amacıyla açtım bunu
iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması | iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması | iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması | iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması