Gsm Hacklendi

Yazar: King_Wolf Security Pages Yorum Yap 13 Mart 2010 Cumartesi
GSM ( Global System For Mobile Communication yani Haberleşme ve iletişim merkezi geçtiğimiz günlerde Almanyalı hackerlar tarafından hacklendi.


Sistemini çok iyi şifrelemiş olan iletişim merkezi sisteminin çok güvenli ve bu güvenliğin aşılamayacağını söylemişti.Alman hacker grubunun lideride White Hats toplantısında GSM şifrelemelerini çözeceğini iddia ederek teoriler ortaya koymuştu.
Algoritması mükemmel olarak görülsede çözülebilicek bir şifreleme ile iletişimimizi sağlıyorduk.
A5/1 Algoritmasına dayalı sistemi 22 yıldır kullanıyorduk.Güvenlik güncellemesi sonucunda A5/3 algoritmasını koyan GSM merkezi.Ne kadar güvenlik sağlayacağı hakkında kafamızda soru işaretleri bıraktı.Almanyalı hacker algoritmayı çözdükten sonra 30 bin dolarlık bir alet erdevat ile :) iyi donanımlı bir bilgisayar sayesınde butun telefonların dinlenebileceğini söyledi.
Şimdi GSM Ekibi Alman hacker'a dava açmış olsada Güvenlik zaafını sadece göstermekte olduğu için hiçbir şey elde edemeyeceğini biliyor.Sadece otoritesi sarsılan sistem kendini 22 yıllık gerilemeye alamayacağı için Şuan kullanılan tüm sistemleri değiştirmek zorunda kalıcaktır.Buda neredeyse bir servet biçimindedir.... :)
Yazıyı paylaş:  
StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Yahoo TechnoratiReddit Google Twitter Friend Feed Facebook

Etiketler:
Bu yazıya yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan siz olun!
:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Yorum Gönder

Yorumlarınızı esirgemeyiniz, sizin de bu yazı hakkındaki düşüncelerinizi belirtme hakkınız var.
Lütfen yorumlarken, kişi ve kurum haklarını zedeleyici kelimeler kullanmayınız!

: ) -> :) , : D -> :D , : P -> :P ,
: ( -> :( , ; ) -> ;)

Hakkımda

Fotoğrafım
6 yıldır hack ve security alanında yoğunlaştım.Bir çok şey gördüm geçirdim son günlerime yakında sizleri bilgilendirmek amacıyla açtım bunu
iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması | iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması | iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması | iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması